Vissza a hírekhez

A 9. helyért játszhat a Kaposvár!

2018/05/05 17:54

Május 5-én (szombaton) került sor a Kaposvár – Vasas párharc 3., mindent eldöntő fordulójára. A találkozót végig magabiztos kaposvári vezetés és bravúros Krémer Balázs-védések jellemezték.

Remekül kezdte a mérkőzést a Kaposvár. Két és fél perccel az első negyed vége előtt meglett az első KVK gól, majd 50 másodperccel az első negyed vége előtt egy újabb találattal már 2-vel elhúzott id. Berta József együttese.

A 2. negyed elején egy büntetővel már 3-0-ra növelte előnyét a Kaposvár, majd 2 percre rá egy újabb góllal immár 4-0-ra duzzadt a különbség. A 2. negyed vége előtt 3 perccel a Vasas megkezdte a zárkózást (4-1), majd másfél perccel a félidő előtt 4-2-re szépített. Az etáp utolsó percében azonban 5-2-re húzott el a Kaposvár.

A 3. negyed elejére visszaállt a 4 gólos különbség, majd 5-re duzzadt alig 2 perc múlva (7-2). Az etáp vége előtt 5 perccel a vége már 8-2-re száguldott el id. Berta József gárdája (3 perc alatt 3 gólt is lőtt csapatunk!), majd 9-2-re duzzadt az előnyük. A negyed vége előtt 2 és fél perccel 9-3-ra tudott kozmetikázni a Vasas.

Az utolsó etápban tovább folytatódott a gólgyártás: a meccs vége előtt 3 perccel már 11-3-ra nőtt a Kaposvár előnye. Ekkor már ifistáink is játéklehetőséget kaptak, amit ügyesen ki is használtak: Tóth Ádám kiharcolt egy kiállítást (ezzel Marnitz Gergő kipontozódott), Németh Levente pedig emberelőnyből próbálkozott egy kapura lövéssel az utolsó percben. A meccs vége előtt 30 másodperccel még 11-4-re tudott szépíteni a Vasas.

Ezzel eldőlt: a 9. helyért játszhat a Kaposvár az OB I. bajnokságban, ellenfele pedig a (19 órakor kezdődő) Pécs – Szentes mérkőzés győztese lesz.

Frissítve (20:12): a Péccsel játszik majd csapatunk a 9. helyért! (mivel a Pécs – Szentes párharcot a szomszédvár nyerte, a mai meccsen 7-5-re legyőzve a Szentest)

Az mindent elárul, hogy a 9. helyért játszunk, ez mindenféleképpen jó. De még nincs vége a bajnokságnak, éppen olyan nehéz lesz, mint bármelyik. Egyébként a 10.,, 11. helyért is rohadt nehéz játszani, itt az összes csapat hasonló. Tehát melyik nap milyen formát fog ki, ettől függ, hogy melyik csapat nyer. Nagyon nehéz ez a bajnokság egyébként, nagyon-nagyon jó csapatok vannak. Nyilván mi is fogyóban voltunk, hál’istennek egy emberem meggyógyult (Kovács Olivér – szerk.), így ennyivel többen voltunk. Mindenféleképpen csak gratulálni tudok a csapatnak. Így védekezni, le a kalappal! Tényleg motiváltak voltunk, mindenhova odaértünk, kapusunk (Krémer Balázs – szerk.) is jól védett, úgyhogy le a kalappal. Mondanám, hogy így edzettünk, erre terveztünk, de ez így nem egészen igaz. Nyilván ezt szeretné minden edző, minden edző álma, hogy így játsszon a csapata. Gyönyörű volt, jó volt ma kaposvári vezetőedzőnek lenni” – nyilatkozta a mérkőzést követően id. Berta József vezetőedző.

Meccsértékelések:

 

 

 

Képgaléria:

 

Itt megnézheted a teljes Kaposvár – Vasas meccset:

 

Megosztás

Kövess minket!