Vissza a hírekhez

Brusztos meccsen döntetlen

2018/04/04 21:11

Az OB I. bajnokság középszakaszának április 4.-én pótolt 2. fordulójában a Szentes csapatát fogadta id. Berta József együttese.

A szentesiek odahaza 2 góllal kikaptak, s ez alaposan feltüzelte a gárdát a kaposvári visszavágóra. Az első negyedben rögtön 2 góllal is elhúztak. Csupán az etáp vége előtt 19 másodperccel született meg az első hazai gól, de ezt követően már sokkal jobban összeállt a Kaposvár védekezése.

Végig nagyon szorosan alakult a meccs,hol 1 gól volt a különbség, hol egálé volt. A találkozó folyamán a 4. negyed vége előtt 4 perccel, 7-6-os állást kiharcolva sikerült először megszereznie a vezetést csapatunknak, majd megfordítani a mérkőzést elhúzva 2 góllal. A Szentes azonban szépített a sípszó vége előtt 10 másodperccel, így a találkozó végül 9-9-es eredménnyel zárult.

Mint a meccs szakkommentátora, klubunk edzője, Balogh Zoltán elmondta, jó parázs, brusztus mérkőzés volt, végig kiegyenlített volt a találkozó, a mérkőzés folyamán főként a szentesiek kerültek előnybe 1-1 góllal.

A Kaposvár a nagyszombati forduló után tehát egy újabb döntetlent játszott, de ennek ellenére – az idei szezont tekintve – továbbra is veretlen csapatunk.

Nyilván hiányzott az elején minden, mindig mi futottunk az eredmény után, ez pedig rengeteg energiát kivett belőlünk. A játék kezdetén azt kértem a játékosoktól, hogy az első pillanattól kezdve, amikor bemegyünk a vízbe, akkor koncentráljunk és próbáljuk meg kézbe venni a mérkőzést és végig kézben tartani. Ez nem sikerült az elején. Annyi pozitívuma volt ennek a mérkőzésnek, hogy megmaradt a veretlenségünk. A játék képével nem vagyok teljesen elégedett, nyilván voltak jó megmozdulások. Azt mondom, nagyon nehéz tartani ezt a dolgot, ez az egyik. A másik meg, hogy játszottunk 3 nappal ezelőtt egy kőkemény mérkőzést, a szerencse valamit ott adott, most meg elvett. Azt mondom, a sport valahol igazságos, én csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Fontosabb volt nekik ez a mérkőzés, mint nekünk, mivel ők mindenféleképpen szeretnének a 12 közé bekerülni, mi már bent vagyunk, úgyhogy valószínűleg a tudatalattiban bent van a játékosaimban, hogy mi már kicsit azért biztonságban vagyunk, náluk viszont még nincs meg. Nyilván jobban hajtottak, koncentráltak, mint mi. Mindenesetre örülök annak, hogy megtartottuk a veretlenségünket” – nyilatkozta a meccset követően id. Berta József vezetőedző.

Ez tipikusan rémálom mérkőzés volt, mert az elején rosszul kezdtünk, a Szentes elhúzott. Akkor elindultunk utánuk, ez eléggé energiagyilkos munka. Utána feltornásztuk magunkat, és itt értem azt, hogy rémálommérkőzés, mert amikor ott lettek volna a lehetőségek, hogy lezárjuk, hogy biztosítsuk, hogy nyugodtabbá tegyük a mérkőzés menetét, akkor sajnos elhibáztuk a helyzetkihasználásokat, az emberelőnyöket. Valamint én úgy érzem, hogy volt a csapatban egy minimális rövidzárlat, mert ez a tempó, amit ebben a 4 negyedben tanúsítottunk, ez abszolút nem jellemző a Kaposvárra. Magunkhoz képest nagyon lassan játszottunk, a játék menete nagyon lassú volt, ránk ez nem jellemző. Most kapni fogunk egy kis pihenőt, mert egy nagyon kemény Tatabánya mérkőzésünk volt, ami azért valamennyit kivett a csapatból. Frissülünk, nem a világ vége. Szerintem a játékosok fejében nem volt benne, hogy mi már bent vagyunk a 12-ben, mert bent, a vízben éreztem, hogy a többiek is beletettek mindent, amit csak tudtak. Semmi nem jött össze. Gratulálok a Szentesnek, sok sikert kívánok nekik! Kívánom, hogy jussanak be a legjobb 12-be!” – hangzott centerünk, Pataki Gergely meccsértékelése.

 

 

Képgaléria:

Nézd vissza a teljes mérkőzést! (katt a képre!)

Megosztás

Kövess minket!