Vissza a hírekhez

A Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság őszi mérkőzéseinek értékelése

2017/01/02 14:32

Röviden úgy tudnám összefoglalni a Gyermek csapat idei eredményeit, – amit már többször is említettem –, hogy jó úton járunk!

Az eddigi 9 forduló alatt 2 győzelmet is szerzett a csapatunk, de ami az igazi eredmény, hogy most már nagyon közel vagyunk a legjobb csapatokhoz is, nagyon jó mérkőzéseket játszunk a bajnokság legerősebb gárdáival is, ami ennek a korosztálynak a tavalyi eredményei után, nagyon komoly dolog!

Tavaly nulla ponttal végzett az Országos Bajnokság utolsó helyén a KVK akkori Gyermek csapata, és a 2002-es és a 2003-as Budapest Bajnokságban sem értek el túl fényes eredményt a srácok. Ezek után vettem át a munkát velük augusztus elején, és már akkor érződött, hogy több van ezekben a gyerekekben.

Nagyon szorgalmasan kezdtek dolgozni, és figyelték minden szavam, hogy mit kérek tőlük. Már az alapozás végére nagyot fejlődtek. Nyár végén két nemzetközi felkészülési tornát is megnyertek a srácok, valamint a kvalifikációs mérkőzések mindegyikét sikerült megnyerni. (Azt itt megjegyezném, hogy 3 olyan csapatot is sikerült legyőznünk ezeken a mérkőzéseken, akiktől tavasszal az említett bajnokságokban több góllal is kikaptak a fiúk.) Nagy lökést adott ez a srácoknak és úgy gondolom, hogy a közös munkánk egyik legnagyobb eredménye az, hogy igenis elhitték ezek a fiúk, hogy jó vízilabdások, és hogy sokkal-sokkal több van bennük, mint azt addig hitték magukról!

Még mindig tanuljuk a vízilabdázás alapjait, sok mindenben visszatértünk a gyökerekhez, de meccsről meccsre látom a fejlődést, mint egyénileg, mint csapatilag.

Az év hátralévő részében továbbra is az lesz az elsőszámú feladatunk, hogy megpróbáljunk egyéni képességekben, tudásban és csapattaktikában felzárkózni a korosztálytól elvárt jó szinthez! A cél, hogy megszerezzenek egy kiváló állóképességet, fejlődjenek úszásban és labdatechnikában egyaránt, és hogy a vízilabdázás alaptaktikáival tisztában legyenek, hogy olyan alapjaik legyenek, amikre a későbbiekben bátran tudnak építkezni, és hogy tudják folytatni az utat a felnőtt játékossá válásig. Mert ez a legfontosabb célunk, hogy Ifi bajnokság végére legyen akár több olyan játékos is, akik be tudnak kerülni a felnőtt OB I-es csapatba. (Most több ilyen játékosom is van.)

De ezen célok eléréséhez nagyon-nagyon sokat és nagyon-nagyon keményen kell még dolgozni! Január 2-án folytatjuk a munkát. Kőkemény egy hónap vár a srácokra, de bízom benne, hogy mindenki kipihente magát az ünnepek alatt és tudunk egy szinttel feljebb lépni az edzések minőségében is és a későbbi mérkőzéseken mutatott játékban is. Ha így lesz és a srácok továbbra is keményen dolgoznak és figyelnek azokra a dolgokra, amiket kérek tőlük, akkor a bajnokság hátralévő fordulóiban sok pontot fogunk tudni szerezni és szép eredményt tudunk majd elérni a bajnoki tabellán!

Horváth Dániel edző

Megosztás

Kövess minket!