Vissza a hírekhez

Harmadik helyen Szolnokon

2018/10/28 14:00

A szombati eredmények után a Honvéd veresége is kellett volna ahhoz, hogy a KVK-nak megmaradjanak a továbbjutási esélyei, Szivósék azonban nem hibáztak a Vasas ellen, így a somogyiakra tét nélküli mérkőzés várt a Szolnok ellen.

A házigazdák elleni összecsapás első felvonása nem hozott gólt, a folytatásban viszont rákapcsolt a Dózsa. Zalánki találatára még Dobos válaszolt, majd szép lassan elléptek hárommal a hazaiak.

Berta góljaival zárkózott a KVK, majd Dobos is betalált, így már csak egy gól volt a két csapat közötti különbség.

Ezután viszont megrázta magát a Szolnok, és többek között Lazicnak is köszönhetően gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés kimenetelét. A folytatásban remekül helytállt a KVK, de az újabb zárkózásra már nem futotta a kaposváriak erejéből.

A Kaposvári Vízilabda Klub végül 14-8-as vereséget szenvedett, amivel a csoport harmadik helyén végzett, és búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Nem indult jól számunkra ez a hétvége, bár három negyeden át jól tartottuk magunkat a Honvéd ellen is. Sérülések és bírói ítéletek is sújtottak minket, így pedig nehéz volt elkapni őket – mondta az első meccsről idősebb Berta József.

A KVK vezetőedzője szerint a Vasas ellen már érezhető volt a javulás a csapat játékában, szép helyzeteket dolgoztak ki, és a kapusok is hozzátették a magukét a sikerhez.

– Tudtuk, hogy a Szolnok más játékerőt fog képviselni, erre a mérkőzésre egyfajta gyakorlásként tekintettünk. Szerdán ismét megmérkőzünk velük, akkor sem mi leszünk az esélyesek, de fontos, hogy ezeken a meccseken tovább csiszolhatjuk a játékunkat a sorsdöntő bajnokik előtt – tette hozzá idősebb Berta József.

A B-csoportot végül a 100 százalékos Szolnok nyerte, megelőzve a másik továbbjutó Budapest Honvédot.

BENU Magyar Kupa Selejtező – B CSOPORT (Szolnok)

Október 27., szombat

Szolnok-Vasas 6:4 (3:2, 2:0, 0:1, 1:1)

G.: Zalánki 2, Angyal, Jansik D., Szatmári, Lazics, ill. Bencz R., Halek, Sélles-Rauscher, Mátyok

Honvéd-Kaposvári VK 18:10 (4:2, 6:4, 4:3, 4:1)

G.: Fülöp B. 4, Szivós, Simizu 3-3, Simon R., Illés, Juhász Zs. 2-2, Kiss B., Szirányi, ill. Dobos D. 3, Vindisch, Lukács Á. 2-2, Sántavy, Juhász-Szeley, Giga

Vasas-Kaposvári VK 6:9 (2:3, 1:2, 2:2, 1:4)

G.: Halek, Sélley-Rauscher, Szabó Bence, Hegedüs, Vogel Simon, Simon H., ill. Berta 3, Lukács Á. 2, Vindisch, Telegdy, Juhász-Szelei, Pataki

Szolnok-Honvéd 11:3 (4:2, 3:0, 2:0, 2:1)

G.: Prlainovics 4, Zalánki, Angyal 3-3, Bátori, ill. Szivós, Illés, Juhász Zs.

Október 28., vasárnap

Honvéd-Vasas 13:6 (0:2, 6:0, 4:3, 3:1)

G.: Fülöp B., Kardos A. 3-3, Szivós 2, Kiss B., Simon A., Juhász Zs., Shimizu, Szirányi, ill. Halek, Miklós L. 2-2, Bencz R., Hőna

Kaposvári VK-Szolnok 8:14 (0:0, 2:5, 3:5, 3:4)

G.: Berta J. 4, Dobos D. 2, Juhász-Szelei, Giga, ill. Zalánki 4, Lazics 3, Prlainovics 2, Bátori, Jansik D., Teleki, Szeghalmi, Rasovics

Végeredmény:

1. Szolnoki Dózsa 9 pont

2. Budapesti Honvéd 6 pont

3. Kaposvári VK 3 pont

4. Vasas 0 pont

Megosztás

Kövess minket!