Vissza a hírekhez

Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak ifistáink

2017/08/21 23:14

Augusztus 21. és 26. között hódmezővásárhelyi edzőtáborban készül Ifi csapatunk. A részletekről Fekete Szilveszter utánpótlás edző számolt be honlapunknak.

Az idei szezontól kezdve szétvált az Ifi és a Serdülő csapat. A tavalyi Serdülő csapatból jó páran feljöttek az Ifibe, illetve a Serdülő csapat is kiegészült a Gyerek I. csapatból érkező játékosokkal, most tehát 2 különálló csapat van. Mindez előrelépést jelent a tavalyihoz képest, amikor is 70 százalék volt a Serdülő játékosok aránya az Ifiben, az idén viszont már 80 százalék az ifista. Emiatt külön felkészülés is van: a Serdülők Horvátországban edzőtáboroznak, mi pedig Hódmezővásárhelyre megyünk.”

Egy kis bonyodalmat okozott az, hogy hivatalosan még mindig nincs meg a kiírás, hogy mikor is kezdődik a kvalifikáció. Van ugyan egy szóbeli, félhivatalos tájékoztatás, miszerint szeptember második hétvégéjén lesz, majd azt követően kezdődik a bajnokság. Tehát emiatt viszonylag nehéz volt megszervezni, hogy mikor menjünk el edzőtáborozni, arra pedig azért volt szükség, mert a környékünkön csak a Pécs van, akivel tudnánk közösen edzeni vagy edzőmeccseket játszani. Az edzőtáborozásos felkészülést azonban arra szoktuk felhasználni, hogy olyan helyre menjünk el, ahol erre több a lehetőség. Hódmezővásárhelyt azért választottuk, mert jók a körülmények (van egy csodálatos uszoda) és edzőpartner is bőven akad. Hódmezővásárhelynek van utánpótlás csapata, valamint OB I/b-s csapata. Szegeden jelenleg uszodafelújítás folyik, emiatt a szegedieknek nincs uszodájuk, tehát velük már megbeszéltük, hogy a szegedi utánpótlás csapat több alkalommal átjön majd Hódmezővásárhelyre, úgyhogy velük is tudunk játszani. Akárcsak a Szentessel is, ha szükség van rá.”

Az edzőtáborozás idején kiegészül az Ifi csapat 2 OB I/b-s játékossal – Szabó Marcell kapussal és Halász Miklóssal –, úgyhogy az OB I/b-s csapatokkal is tudunk edzeni, valamint az ifi korú, de az OB I. csapathoz igazolt Lukács Ábel is szintén eljött velünk Hódmezővásárhelyre.”

Bízom benne, hogy sikerül összekovácsolni 1 hét alatt egy olyan ütőképes Ifi csapatot, amely a kvalifikáción jól fog teljesíteni. Reméljük, hogy a fiatalabb korosztályok is tudják majd hozni a szükséges pontokat ahhoz, hogy a felső házba kerüljünk az utánpótlás bajnokságban, és ott, a tavalyinál sokkal jelentősebb pozíciót foglalhatunk majd el. Az előző szezonra rányomta a bélyegét, hogy a játékosok 80 százaléka egymás után játszott 2 meccset (Ifi és Serdülő mérkőzést), úgyhogy ebből a szempontból biztos, hogy jobb évet fogunk produkálni.”

Megosztás

Kövess minket!