Vissza a hírekhez

Kapitányi vizit

2018/01/04 21:56

Január 4-én (csütörtökön) meglátogatta klubunkat Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember végignézte OB I. csapatunk délelőtti edzését és a játékosok egyéni munkáját is alaposan szemrevételezte.

Mint a kapitány elmondta, a vizit hátterében az áll, hogy fel szeretné mérni, milyen munka folyik az egyes kluboknál. Most a kisebb klubokat kezdi el végiglátogatni, korábban ugyanis olyan nagy csapatoknál járt, mint a Szolnok vagy az Eger. Elárulta, kellemes benyomások és élmények érték a kaposvári látogatás során, az edzésen különösen a passzolási gyakorlatok tetszettek neki.

Jelenleg kemény alapozás folyik az OB I. csapatunknál, és emiatt az edzések monotónnak tűnhetnek. A szakember azonban megígérte, vissza fog térni Kaposvárra a felkészülés más időszakában, amikor színesebbek az edzések, eljön olyan jellegű tréninget is megnézni.

Fotó: kapospolo.hu

A beszélgetések során olyan téma is szóba került, mint a magyar vízilabda helyzete, de a szövetségi kapitány, aki – mint kiderült –, megnézte videókon a Kaposvári VK OB I. csapatának eddigi meccseit és gólösszefoglalóit –, arra is kíváncsi volt többek között, hogy a fórokat milyen elgondolással csinálja csapatunk.

Elárulta, vannak hiányosságok azoknál a játékosoknál, akik a válogatottba kerülnek. Id. Berta József vezetőedző azt javasolta, érdemes lenne ezeket összeírni és kiadni a kluboknak, hogy a jövőben hangsúlyosabban gyakoroltassák az edzéseken. A szövetsége kapitány ezt jó ötletnek tartotta, és ígéretet tett arra, hogy ez ügyben összehív egy edzői konferenciát, ahol majd irányvonalat mutat.

Märcz Tamás a Kaposvári VK elnökével, Dr. Dobos Pállal is hosszan elbeszélgetett az uszodában, majd a kapitányi vizit egy közös ebéddel és kávézással zárult OB I. csapatunk törzshelyén. A szakember ezt követően folytatta klublátogatási útját: Kaposvárról Pécsre ment tovább.

Fotó: kapospolo.hu

Megosztás

Kövess minket!