Vissza a hírekhez

„Szeretnénk megismételni a nyolcba kerülést a Komjádi Kupában”

2018/01/07 14:36

Január 9-én (kedden) elstartol a csoportmeccsek első fordulója a 21 év alattiak bajnokságában, azaz a Komjádi Kupában. A Kaposvár tavaly az első 8 között végzett, így a sorsolásnál a kiemelt csapatok között szerepelt, ellenfélnek az OSC-t kapta.

A felkészülésről, a kupáról, az esélyekről és az ellenfélről Fekete Szilveszter utánpótlás edzőt kérdeztük:

Az OSC-ről

Úgy gondolom, az OSC az egyik legerősebb csapat. Igaz, hogy a kvalifikációs tornán az ifivel simán nyertünk ellenük, de ahhoz képest elég komoly erősítés (7-8 játékos) érkezett az OSC utánpótlásába a Fradiból.

Az OB I/B-ben meccseltünk ellenük nagyjából azzal a kaposvári csapattal, amelyik majd a Komjádi Kupában játszik. Ott egy kemény, jó kis pörgős meccsen ikszeltünk velük, úgyhogy ebből a szempontból nem lesz könnyű, de bízunk abban, hogy ebből a párharcból mi tudunk kijönni.

A felkészülésről

Azt nem tudom, hogy az OSC hogyan készült a kupára. Nagy valószínűséggel náluk az OB I. csapatból olyan túl sok erősítés nem érkezik. Nálunk viszont 6 játékos (Palotás Samu, Nemes Balázs, Dobos Dávid, Tóth Kristóf, Lukács Ábel és Nikola Giga) játszik majd a felnőttből. Az viszont nehezíti a helyzetet, hogy a felnőtt csapat tagjaként az OB I.-re készülnek, ami most ebben az időszakban egy kemény, alapozó időszak kőkeményen edzésekkel, de reméljük, hogy az OSC elleni meccsekre azért le tudják majd küzdeni a fáradtságukat. Ugyan az ifik is kemény munkából érkeznek a kupára, de nekik csak február közepén kezdődik a bajnokság, tehát hosszabb számukra a felkészülési időszak.

A Komjádi Kupáról

Nem egyszerű a felkészülés, hiszen a karácsonyi szünet után egy héttel kezdődik a Komjádi Kupa, ami viszont nagyon jó színvonalú meccseket szokott hozni. A játékosok nagy része már OB I. játékos, kiegészülve a legjobb ifikkel. Ami azt jelenti, hogy ez a korosztály adja a kluboknak a jövő csapatát. Ami érdekessége a Komjádi Kupának, hogy ott szokták kipróbálni az új szabálymódosításokat, és most is így lesz, például 14 helyett csak 11 játékost lehet nevezni.”

Az esélyekről

Külön öröm számunkra, hogy tavaly bejutottunk a nyolcba. Szeretnénk ezt megismételni. Ott azért már nagyon erős, válogatott kerettag játékosok is játszanak ebben a kategóriában. Úgyhogy a nyolcba kerülés nagyon örvendetes lenne és az egy nagyon komoly megmérettetés lenne számunkra.”

Megosztás

Kövess minket!