Vissza a hírekhez

Küzdésből, kitartásból jelesre vizsgázott a csapat

2018/02/05 11:07

A Cegléd csapatával kezdtük meg a tavaszi szezont a Serdülő bajnokságban. A serdülő csapat felkészülését nagyban megnehezítette, hogy a mérkőzés előtti 2 hétben elveszítettük mindkét kapusunkat (egyiknek a mutató ujja tört el, másiknak pedig a lábujja), egyetlen centerünk autóbalesetet szenvedett, a múlt heti kupán egyik meghatározó játékosunk súlyos agyrázkódást kapott és a hab a tortán … a múlt hét elején egy szintén nagyon fontos játékosunknak tört el az ujja, szóval 5 kulcsjátékosunkat kell nélkülözni pár hétig.

Mindezek ellenére a többi játékosom egy nagyon kemény és hasznos alapozáson van túl, és a múlt heti felkészülési kupa is jól sikerült.

A korán kelés és hosszú utazás után nagyon beragadtunk az első negyedben. Kértem a játékosaimat, hogy nagyon tegyék oda magukat védekezésben, ne legyen kapura lövése az ellenfélnek vagy csak kiszorított szögből – mivel a kapusom 2 hetet hagyott ki és törött lábujjal edzés nélkül vállalta a mérkőzést –. Kérésem ellenére egyik játékosom kétszer súlyos hibát vétett védekezésben, így jó helyről tudott két könnyű gólt lőni a Cegléd és a horror ezután jött, mivel brutalitásért kiállították egyik játékosomat. (Itt megjegyezném, hogy a sok hiányzó miatt kevesen voltunk és külön kértem a játékosokat, hogy semmi provokációnak ne üljenek fel, de sajnos ezt sem tudtuk tartani.) Rögtön az első negyedben 4 percig emberhátrányba kerültünk és 6-2-re elhúzott az ellenfelünk.

Ami ezután következett, az már nagyon tetszett. Harcosan, nagyon-nagyon jól védekezve játszott a csapatom. Elől szép szituációkat teremtve lőttünk gólokat. A 3. negyed elején fejbe ütötték egyik játékosomat, a bíró cserés kiállítást ítélt, mire reklamálásért piros lapot kaptam. Igen ám, de az ellenőr 4 perces kiállításra módosította a cserés kiállítást (nekem adva igazat), de a kispadra már nem ülhettem vissza. Továbbra is nagyon jól védekezett a csapatom a második félidőben, csak egy nagyon véleményes büntetővel tudtak gólt szerezni a ceglédiek. Erővel sokkal jobban bírtuk a rövid kispad ellenére is, mint az ellenfelünk, de sajnos csak döntetlenre tudtuk felhozni a találkozót, majd büntetőkkel alul maradtunk.

Azt megjegyezném, hogy edzői pályafutásom leggyengébb bíráskodását láttam a hétvégén. Nem szabadna ilyennel tönkretenni a GYEREKEK JÁTÉKÁT.

Összességében nagyon elégedett vagyok a csapatommal, küzdésből, kitartásból ismét jelesre vizsgáztunk. A súlyos hibákat vétő játékosommal el fogunk beszélgetni, mert sokadszor kerül a csapat miatta ilyen rossz szituációba és ez elfogadhatatlan.

Azt kértem a srácoktól, hogy még keményebben dolgozzunk tovább. Bízom benne, hogy a héten már felépül a sérült játékosaink többsége és teljesebb edzésekkel tudunk készülni a következő nehéz mérkőzéseinkre!

Horváth Dániel edző

 

Megosztás

Kövess minket!