Vissza a hírekhez

Kvalifikáció: cél a felsőház!

2017/09/07 14:19

Szeptember 9-én (szombaton) kerül sor a kvalifikációs torna 1. fordulójára. Ifi, Serdülő és Gyermek csapataink hazai pályán kezdenek, ellenfelük az OSC. A felsőházi továbbjutáshoz a 3 csapatunknak a most szombati és a jövő szombati fordulóban elért együttes eredménye számít.

Az ellenfélről és az esélyekről Ifi csapatunk edzőjét, Fekete Szilvesztert kérdeztük:

Túl sok mindent nem tudunk az OSC-ről. Serdülő csapatunk 4-3-ra kikapott tőlük Pécsett múlt héten egy nemzetközi tornán.

Az OSC Ifi csapata tavaly 14-ből 12 meccset megnyert. Tudjuk, hogy új edzőjük lett: az UVSE-ből érkezett, Kovács Róbert, valószínűsíthető, hogy pár játékos követi őt az OSC-hez. Tartunk azért tőlük, csak azt tudjuk: jó csapat, jó edzővel.

Az Ifi csapatunkban most elég sok a sérült: a felnőtt csapatban is játszó Ihárosi Dani beteg, Németh Botond sérült, Csikós Gergelynek műtétje volt, s még nem játszott tétmérkőzésen, Németh Csongor is műtéten esett át, tehát jelenleg egyikük sem fogható harcra.

Mindenesetre bizakodóak vagyunk, az OB I. csapathoz érkező ifista Lukács Ábellel kiegészülve jó csapatnak kell lennünk. Hódmezővásárhelyen biztató volt Ifi csapatunk játéka, jó csapatokkal meccseltünk.

A Gyerek csapatunk nem olyan acélos. 3-ból 2 meccset mindenképpen nyerni kellene ahhoz, hogy a következő hétvégén (a szeptember 16-i 2. fordulóban) Székesfehérváron kiharcolhassuk a felkerülést.

Most vasárnap az OSC-hez megy a Fehérvár, jövő szombaton pedig mi utazunk Székesfehérvárra. Ebből a 3 csapatból – azaz az OSC, a Fehérvár és a Kaposvár közül – 1 csapat kerül fel a felsőházba.

A tavalyi tapasztalatok alapján az Ifi csapatunknak mindenképpen hasznos lenne a felkerülés. Tavaly mi voltunk a legfiatalabb Ifi csapat. Úgy gondolom, jó meccseket tudnánk játszani idén a felsőházban, jó csapatokkal játszhatnánk ott.

A kvalifikáció 2. fordulójára való felkészülésünket mindenképpen befolyásolja, hogy sátorállítás miatt nem tudunk edzeni az 50 méteres medencében. (Szeptember 10-én leengedik a vizet az 50 m-esben, 11-én pedig elkezdődik a sátorállítás – szerk.). Ebben az átmeneti időszakban csupán a 25 méteresben tudunk majd úszni, s megpróbálunk eljutni Pécsre edzeni, valamint a felnőtt csapattal együtt Balatonfűzfőre.”

Kvalifikációs torna – 1. forduló, szeptember 9. (szombat)

10:00 Serdülő / Kaposvári VK – A-HID OSC ÚJBUDA

11:15 Ifi / Kaposvári VK – A-HID OSC ÚJBUDA

12:30 Serdülő / Kaposvári VK – A-HID OSC ÚJBUDA

 

Kvalifikációs torna – 2. forduló, szeptember 16. (szombat)

10:00 Gyermek / FVSE – Kaposvári VK

11:15 Serdülő / FVSE – Kaposvári VK

12:30 Ifi / FVSE – Kaposvári VK

Megosztás

Kövess minket!