Vissza a hírekhez

Magyar Kupa: nehéz hétvége előtt a csapatunk

2018/10/26 12:52

Újabb erőfelmérő vár a hétvégén a Kaposvári Vízilabda Klub csapatára. A somogyiak a BENU Magyar Kupa hétvégi selejtezőjében Szolnokon szállnak medencébe a házigazda mellett a Vasas, valamint a Honvéd csapatai ellen.

A Szolnok nagyon erős csapat, nem is a mi szintünk, velük szerencsére az utolsó napon játszunk, addigra el is fog dőlni, hogy mi a helyzet a továbbjutással. Előtte jön a Honvéd és a Vasas, mindkét csapat ellen győznünk kellene, nehéz lesz, főleg, hogy egy nap lesz két meccsünk. De azon leszünk, hogy továbbjussunk – nyilatkozta a mérkőzés előtt az az ifjabb Berta József, aki első tétmérkőzésére készül az eltiltását követően.

A sérült Kovács Olivér viszont minden bizonnyal hiányozni fog a kaposváriak keretéből, igaz a somogyiak így is arra készülnek, hogy javítsanak a szezon első két mérkőzésén mutatott játékukon. 

Alapból később kezdődött a szezon, nekem meg pláne az eltiltásom miatt. Nagyon várom, hogy végre medencébe szálljak. Az első két meccsünk a bajnokságban sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük, de most szeretnénk megmutatni a Magyar Kupában, hogy ennél jobb csapat vagyunk és számolni kell velünk – tette hozzá ifj. Berta.

A korábbi junior világbajnoki ezüstérmes játékos szerint egyik fővárosi együttes ellen sem lesz egyszerű dolguk.

– Talán a második meccs lesz nekünk nehezebb, megterhelő nap lesz. A Honvéd tavalyhoz képest erősödött, nagy különbség nincs a csapatok között, úgyhogy nem gondolom, hogy ne tudnánk őket megverni – zárta gondolatait a Miskolcról hazatért játékos.

A KVK először szombaton 11 óra 30 perckor száll medencébe a Honvéd ellen.

A Magyar Kupa-selejtező csoportjai:

A csoport (Pécs): A-Híd OSC Újbuda, BVSC-Zugló, PVSK, UVSE 

B csoport (Szolnok): Szolnoki Dózsa, Budapesti Honvéd, Kaposvári VK, VasasPlaket

C csoport (Eger): ZF-Eger, Debreceni VSE, KSI, Metalcom-Szentes, AVUS Szombathely

D csoport (Szeged): FTC-Telekom, PannErgy-Miskolci VLC, Szegedi FVSE, Tatabányai VSE

Menetrend:

Október 27., szombat:

11:30 Budapesti Honvéd – Kaposvári VK

17 óra: VasasPlaket–Kaposvári VK

Október 28., vasárnap:

11:30 Kaposvári VK – Szolnoki Dózsa

Megosztás

Kövess minket!