Vissza a hírekhez

Masters VB: Szurkolj Szécsiéknek a helyszínről!

2017/07/11 18:55

Maximális létszámmal, 120 csapattal indul augusztus 7-én a 17. FINA Masters Világbajnokság vízilabdatornája. Összesen 357 mérkőzést rendeznek a Hajós Alfréd Uszoda medencéiben. Az ingyenesen látogatható magyarországi Masters Világbajnokság úszó- és vízilabda-eseményeire előzetes regisztrációra lesz szükség.

Itt tudsz regisztrálni

A VB hivatalos weboldalán keresztül (az eventim.hu oldalon) igényelhetsz majd 0 forintos jegyet, amely a helyszíni érvényesítés mellett jogosít belépésre a Hajós Alfréd Uszodába, illetve a Duna Arénába az augusztus 7. és 20. között zajló eseménysorozatra.

A Hajós a vízilabdatornának, a Duna Aréna pedig az úszóversenyeknek ad otthont, erre a 2 helyszínre kell majd regisztrációs jegyet igényelni augusztus 1-jétől.

Összesen 102 férficsapat nevezett a világbajnokságra. A legnépesebb korosztály a 45+ és az 50+, ott 16-16 együttes indul, de sokan, 14 csapat vív majd az aranyéremért a 40+-os mezőnyben is. Kuriózumnak számít, hogy a többi közt Fehéroroszországból, Ukrajnából, Kolumbiából, Argentínából, Finnországból, Moldovából, de Észtországból is jön csapat Budapestre.

Este 7-kor játszanak Szécsiék

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó férfi 40+-os korosztály küzdelmei az alábbi négy csoportban zajlanak:

A csoport: Pampas (argentin), WC Somovi (szerb), Triangle Water Polo (amerikai)

B csoport: Millennium (magyar), Pallanuoto Milano A.S. Dilett (olasz), Galatasaray (török)

C csoport: Masters Rio Waterpolo Club (brazil), OSC Senior (magyar), Belarus Master (fehérorosz), Sport Club Brenntag (román)

D csoport: Water Polo Dinamo Kijev (ukrán), Oázis SC (magyar), St. Petersburg (orosz), Darkside (amerikai)

 

A magyar olimpiai bajnokokból álló férficsapat, a Millennium – amelynek OB I. csapatunk vezető edzője, Szécsi Zoltán is tagja – este 7-kor játssza majd csoportmérkőzéseit.

 

A Millennium csoportmérkőzései:

Augusztus 7., hétfő, 19 óra: Millennium HUN–Galatasaray

Augusztus 8., kedd, 19 óra: Millennium HUN–Pallanuoto Milano

 

A férfitornán egyébként összesen 14 magyar csapat vesz részt. Olimpiai bajnokot köszönthetünk az MC Walrus Budapest 55+-os együttesében is, Sudár Attila személyében. Az amerikai Blue Thunder Masters kötelékében pedig Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világbajnok vízilabdázó játszik majd a vb-n.

(via)

Megosztás

Kövess minket!