Vissza a hírekhez

Megvan a 9. hely!

2018/05/23 20:39

Május 23-án (szerdán) került sor Pécsett a 9. helyért zajló, mindent eldöntő csatára az OB I. bajnokságban. Nehéz és kiélezett meccsre számított id. Berta József együttese a szomszédvári rangadón.

Az 1. negyedben rögtön elhúzott a Pécs, az etáp felénél már 2-0-ra vezetett, ám a negyed utolsó percében zsinórban 2 gólt is lőtt a Kaposvár, így 2-2-es egálra hozta ki az 1. negyedet.

A 2. etápban sokáig nem született gól, a negyed vége előtt 3 perccel azonban 1 akciógóllal a Kaposvárhoz került az előny, mire fél percre rá már egyenlítettek a pécsiek. Csapatunk azonban az etáp vége előtt 2 másodperccel belőtt akciógóllal ismét magához ragadta a vezetést, így 3-4-es állással zárult a találkozó első félideje.

A 3. negyed KVK-akciógóllal indult, így már 2 gólos előnynél járt (3-6) id. Berta József együttese, sőt percek alatt 5-re növelte előnyét (3-8). Az etáp utolsó percében 4-8-ra kozmetikázta az eredményt a házigazda.

A találkozó utolsó negyede egy pécsi szépítéssel indult (5-8), majd 3 perccel később 6-8-ra módosította az állást a szomszédvár. Az etáp vége előtt 2 perccel belőtt góllal újra 3 gólos előnyhöz jutott a Kaposvár (6-9). A lefújás előtt 11 másodperccel ifi játékosunk, Németh Levente akciógóljával eldöntötte csapatunk a meccset (6-10), ezzel a Kaposvár megszerezte a 9. helyet az OB I. bajnokságban!

Szerintem ma fantasztikusan játszottunk, kicsit az elején belealudtunk, de aztán a védekezésünket nagyon jól összeraktuk. Nyilván kellett, hogy a Pécs is hibázzon, valószínű, hogy hibára is kényszerítettük őket. Nagyon örülök, hogy megszereztük a 9. helyet, már csak azért is, mivel egy hajszálon múlott a felsőházba jutásunk. Úgy gondolom, hogy joggal van helyünk a 8. között, és szerintem a Pécsnek is joggal van helye a 8. között, csak az a baj, hogy nyolc az nyolc, tehát nem tíz. Feltettük az i-re a pontot ezzel a mérkőzéssel, ezzel a párharccal, ami most volt Pécsett. Tulajdonképpen az egész tavaszi munka most érett be, és learattuk a gyümölcsét. Nagyon köszönöm a klubomnak, a játékosoknak, mindenkinek, hogy ezt a szép sikert elértük. És gratulálok a Pécsnek a 10. helyhez!” – nyilatkozta a mérkőzést követően id. Berta József vezetőedző.

Ma egy kicsivel jobban játszottunk, mint az előző 2 mérkőzésen; ez segített minket a győzelemhez” – hangsúlyozta Varga Zsolt, aki a meccset követő sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását játékosként, megköszönve a Kaposvárnak, hogy az utolsó 2 évben a klubnál játszhatott. „Én itt befejeztem az OB I.-es pályafutásomat, további sok sikert kívánok a Kaposvárnak” – jelentette ki a 40. születésnapját holnap ünneplő pólós, aki idén januárban játszotta 500. bajnoki meccsét.

Meccsértékelések:

 

Képgaléria:

 

Megosztás

Kövess minket!