Vissza a hírekhez

„Most már nem lehet többet hibázni”

2018/03/24 15:08

Az Ifi bajnokság 20. fordulójában a Hódmezővásárhely csapatával mérkőztek meg ifistáink. Íme Fekete Szilveszter utánpótlás edző meccsértékelése:

Számítottunk arra, hogy Hódmezővásárhelyen nem könnyű mérkőzés vár ránk, különösen úgy, hogy 5 ifi játékosunk nem játszott: 2 eltiltás miatt, 1 sérülés miatt, 1 játékosunk 2 hónapos kihagyás után úgy gondolta, hogy ő most már ebben a szezonban nem is fog, Lukács Ábel pedig a felnőtt csapattal utazott Szentesre OB I. meccsre. Pluszban a másik 3 ifistánk aznap Úttörő Olimpián vett részt, az úszóverseny szerencsére Hódmezővásárhelyen volt, úgyhogy utána át tudtak jönni a mérkőzésre játszani. Én sem ülhettem a kispadon, eltiltás miatt. Köszönet Nándinak, aki helyettesített!

Két dolog miatt sajnáljunk igazán ezt a vereséget. Egyrészt mert úgy gondolom, hogy 10-7-ről 11-10-re veszíteni, az nem jó dolog. Úgy vélem, egy már megnyert meccset vesztettünk el. Másrészt ezzel elvesztettük azt a lehetőséget, hogy minden meccset megnyerve nyerjük meg ezt a bajnokságot. Gondolom, ezek után a többi csapat is vérszemet kap. De nem mindig fognak öten hiányozni az ifi csapatból!

Az első negyedet egy kicsit gyengén kezdtük, álmoskásan, szokás szerint. 4-2-re vezetett a Hódmezővásárhely, utána viszont a 2. és a 3. negyedben kifejezetten jó játékkal, szép gólokkal 10-7-re fordítottunk, majd 5 méteressel 10-8 lett. Utána egy kicsit kapkodóssá vált a játék, az 5 ifiből, akik végig játszottak odáig, egy kicsit elfáradtak. Azok a serdülő játékosok játszottak még a meccsen, akik nem sokat szoktak játszani az ifiben. Azoknak a cseréje egy kicsit érződött a 4. negyedben, így ebben az időszakban kiegyenlített a Hódmezővásárhely. Utána egy kicsit balszerencséssé vált a játék számunkra, például az emberfórt a kapufára lőttük; amire mi kiállítást kaptunk, az ellenfél ötméterest. Ez is egy kicsit belejátszott. Ennek ellenére egy jó játszó csapat 10-7 után nem veszítheti el a mérkőzést, úgyhogy inkább magunknak köszönhetjük.

Vasárnap a Százhalombatta ellen játszunk. A korábbi fordulóban nagy különbséggel nyertünk ellenük, úgyhogy nem hiszem, hogy akármilyen felállásban problémát jelentsen. Ezen a meccsen sem ülhetek a kispadon, illetve az eltiltott játékosok sem játszhatnak. Március 29-én lesz a fegyelmi tárgyalásunk. Utána 2 hét szünetünk lesz. Az arra mindenképpen jó lesz, hogy a sérültek, betegek is felépüljenek, meg egy kicsit rendezni tudjuk magunkat.

Úgy számoltunk idáig, hogy a Pécs és a Miskolc azok az ellenfelek, akik úgy szorosan követtek minket. A Pécs úgy látszik, kiesett ebből, helyette viszont a Honvéd Kölyök Póló Suli kezd feljönni, úgyhogy azzal még játszunk Pesten, az egy nehéz mérkőzés lesz. Utána a Miskolc és a Pécs jön Kaposvárra. Most már nem lehet többet hibázni, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, már pedig meg akarjuk nyerni!

 

Megosztás

Kövess minket!