Vissza a hírekhez

Bemutatkoznak OB I. csapatunk új játékosai

2017/08/10 20:07

Mint arról már korábban beszámoltunk, 3 új játékossal egészült ki OB I. csapatunk kerete. Most ismerkedjetek meg velük kicsit közelebbről, pár hét múlva pedig már a bajnoki meccseken láthatjátok őket!

A 18 éves Lukács Ábel Benedek Miskolcról igazolt át Kaposvárra. A vb-bronzérmes U18-as válogatott pólós Kaposvárra mindig is szívesen jött volna játszani, a sors pedig úgy hozta, hogy most ez valóra is vált.

Április környékén hívott fel a klubelnök úr, dr. Dobos Pál, akkor kerestek meg. Tulajdonképpen Miskolcon maradtam volna még tavaly, csak 5 embert leigazoltak a klubnál, így nem tudtam már ott maradni, Kaposvárra pedig szívesen jöttem volna. Mindig is mondtam a bátyámnak, hogy Kaposvárra szívesen eljönnék játszani, tehát nem is gondolkodtam igazán rajta, amikor megkerestek, egyből rábólintottam, úgyhogy itt vagyok.” A szolnoki születésű vízilabdásnak komoly tervei vannak erre a szezonra: „Szeretnék stabil OB I.-es játékossá válni ebben az évben.”

 

 

A 20 éves, montenegrói születésű Nikola Giga Franciaországból érkezett a KVK-hoz.

Ez az első alkalom, hogy Magyarországon játszom. Korábban Franciaországban játszottam 2 évet. Az első évben egy másodosztályú klubban, tavaly pedig már az elsőosztályban pólóztam, Lille-ben. Azelőtt pedig a PVK Jadran Herceg Novi klubban játszottam 3 évet, tagja voltam az U18-as válogatottnak, az edzőm Vladimir Gojkovic volt. Azért jöttem Magyarországra, mert a magyar bajnokság a legjobb és a legerősebb bajnokság Európában. Ez mindenképpen jó döntés a jövőbeli karrierem szempontjából. Fiatal vagyok, szeretnék fejlődni, és megmutatni, hogy jó játékosa vagyok a csapatnak. Segíteni szeretném Kaposvárt, hogy minél jobb helyezést érjen el a bajnokságban.” Az OB I. csapatunk újdonsült balkezese – akinek montenegrói és szerb barátai ajánlották, hogy Kaposvárra jöjjön – azt is elárulta, hogy máris beleszeretett a városba: „Nem nagy, de minden megvan benne, amire szükségem van: klassz uszodakomplexum, jól felszerelt konditerem, nagyon szép belváros éttermekkel és kávézókkal.”

 

A 16 éves Ihárosi Dániel a Serdülő csapatból érkezett Szécsi Zoltánékhoz. Az utánpótlás játékos már az előző szezonban is meghívást kapott OB I. meccsekre: 5 bajnoki meccsen is vízbe ugrott a felnőtt együttessel, sőt már 2 gólt is elkönyvelhet az OB I.-ben. A kaposvári szurkolók azonban az idei szezontól kezdve már rendszeresen találkozhatnak vele a hazai bajnoki fordulókon.

Nagyon örülök annak, hogy felkértek és bekerülhettem az OB I. csapatba, itt ezerszer többet tudok fejlődni, mint az utánpótlásban. Kicsit még nehéz most az elején, de majd beleerősödöm és sokkal jobb lesz. Hozzá kell szokni az OB I.-es edzésekhez, a környezet azonban nagyon jó. Ugyan korábban is áthívott már edzeni Szécsi Zoli, de akkor nem volt rá lehetőségem. Most viszont van és szeretnék ezzel a lehetőséggel rendesen élni. A csapat egyből befogadott, mindenki nagyon kedves, jófej, tehát a társaság teljesen jó.”

 

Mindhárom játékosunknak sok sikert kívánunk!

 

Megosztás

Kövess minket!