Vissza a hírekhez

OB I: közte tíz

2018/12/01 17:20

Jól kezdte a Kaposvár a Miskolc elleni összecsapást, hiszen a hazaiak Nikola Giga találatával már az első támadásból megszerezték a vezetés. Juhász-Szelei Norbert kapufája után, Krémer Balázs is helyén volt, Nagy Ádám lövése viszont utat talált a somogyiak kapujába. Lőrincz Bálint emberelőnyös találata után már a vendégek vezettek, majd Ognjen Stojanovic lőtt egy hatalmas gólt a játékrész vége előtt.

A második negyed elején Dobos Dávid volt eredményes, Nagy Ádám szerencsés góljával viszont megint kettővel mentek a borsodiak. Dobos Dávid ezúttal távolról bombázta rá a labdát, Csoma Kristófnak kellett nyújtózkodnia, a kimaradt lehetőség után pedig Vadovics Viktor büntetett. Vindisch Ferenc lövését követően megint a léc mentett, de rögtön utána Lőrincz Bálint büntetőjénél a hazaiakat is megmentette a kapufa egy újabb bekapott góltól. Sasa Misic centerből volt eredményes, majd Varga Zsolt kihagyott ziccere után Vadovics Viktor növelte ötre a miskolciak előnyét. Egy kihagyott kettős emberelőny után Lukács Ábel szépített, így 7-3-ra volt az állás a nagyszünetben.

Mindkét társaság jól védekezett a harmadik negyed elején. A gólcsendet Ognjen Stojanovic törte meg, majd a kapufa továbbra sem segítette a hazaiakat, nem úgy, mint a vendégeket. Hornyák Olivér talált be, majd Ognjen Stojanovic lőtte be a vendégek tizedik gólját. A negyed vége előtt Lőrincz Bálint sem kegyelmezett, így nyolcra nőtt a különbség a két csapat között.

Az amerikai Bowen góljával indult az utolsó felvonás, majd Nemes Balázs védése is kellett hozzá, hogy ne legyen közte tíz. Alexander Bowen büntetőjénél már a hazaiak csereként beállt kapusa sem tudott hárítani, majd másfél perccel a vége előtt Sasa Misic is betalált. Dobos Dávid ötméterese után már nem született újabb gól, így végül 14-4-re nyert a Miskolc a Virágfürdőben.

E.ON Férfi OB I B-csoport 8. forduló

Kaposvári Vízilabda Klub – MVLC Miskolc  4-14 (1-3, 2-4, 0-4, 1-3)

Kaposvár: Krémer – Vindisch F., Giga 1, ifj. Berta, Pataki, Juhász-Szelei, Varga Zs. Csere: Nemes (kapus), Lukács Á. 1,

Dobos 2, Sántavy, Telegdy, Németh L., Németh B. Vezetőedző: Berta József

Miskolc: Csoma – Stojanovic 3, Misics 2, Bowen 2, Vadovics 2, Lőrincz 2, Milicsics. Csere: Nagy Á. 2, Banicsevic, Bedő, Szőke Sz., Hornyák 1, Vad. Vezetőedző: Sike József

Gól – emberelőnyből: 12/1, ill. 11/3.
Gól– ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Telegdy A. (21. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Varga Zs. (26. p.), Pataki G. (27. p.)

id. Berta József, vezetőedző, Kaposvári VK: Oda akartuk tenni magunkat, a nagy akarás viszont elvitt minket. Talán ha teljes kerettel tudunk majd készülni, akkor összeáll a játékunk.

dr. Sike József, vezetőedző, Miskolc: Itt csak mi hibázhattunk, fontos volt, hogy ezt a meccset komolyan vegyük. A bajnokság előtt nem azt vártuk, hogy 1 ponttal fog állni a Kaposvár, az ilyen mérkőzéseken lehet nagyot bukni. Szerencsénk is volt, ekkora különbség viszont nincs a két csapat között.

Így látták a főszereplők!

Fotó: Andrássy Zoltán

Megosztás

Kövess minket!