Vissza a hírekhez

Ötgólos vereség Miskolcon

2018/10/03 21:47

A nemzetközi kupaszereplésre hajtó Miskolc otthonában kezdte az OB I-es bajnokságot a Kaposvári Vízilabda Klub együttese. Az eltiltott ifjabb Berta József nélkül felálló somogyiak számára nem indult jól a mérkőzés, hiszen a szerb Stojanovics duplájával rögtön elléptek a hazaiak, Vindisch gólja után pedig Lőrincz állította vissza a kétgólos miskolci előnyt.

A második negyed kaposvári góllal indult, majd jött a borsodi henger és zsinórban négy gólt szerzett az MVLC.

A nagyszünet után egy más mentalitású KVK jött ki a folytatásra, ezt jól jelezte Sántavy-gólja is, az eredményes kaposvári támadások ellenére azonban nem csökkent a két csapat közötti különbség.

Juhász-Szelei Norbert, Lukács Ábel, Pataki Gergely és Nikola Giga is meglőtték az első góljaikat, míg a másik oldalon a hazaiak továbbra sem hibáztak, így maradt a két csapat között az első félidőben összeszedett ötpontos differencia.


A vége 14-9-es miskolci győzelem lett, hazai oldalon Stojanovics volt a legeredményesebb a maga öt góljával, míg a somogyiaknál Vindisch három találatig jutott.

A Kaposvári Vízilabda Klub legközelebb október 20-án, az OSC otthonában száll majd medencébe.

Így látták a főszereplők!

PannErgy-MVLC-Kaposvári VK 14-9 (3-1, 4-1, 4-4, 3-3)

Gólszerzők: Stojanovics 5, Lőrincz 4, Vadovics 2, Nagy, Bedő, Bowen, ill. Vindisch 3, Sántavy 2, Lukács Á., Giga, Pataki, Juhász-Szelei

Mestermérleg

Sike József: – Az első bajnoki mérkőzésen nem lehetett más a cél, mint a győzelem kiharcolása, Ez teljesült, és örülök neki. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a Kaposvár az előző idényben kilencedik volt, egyetlen gólon múlt a felsőházba jutása és még erősödött is. Számomra figyelmeztető jel, hogy az első félidei hét-kettes vezetés után a másodikat csak hét-hétre hozta a csapat, úgy tűnt, hogy játékosaim fejben túlságosan hamar elkönyvelték a győzelmet.

id. Berta József: – Nem volt kérdés, hogy nyer a Miskolc, hiszen lényegesen erősebb csapat. Mi szerettük volna megnehezíteni a hazaiak dolgát, hogy ne hulljon könnyen az ölükbe a három pont. Fegyelmezetlenül játszottunk az emberhátrányos helyzetekben. Felkészülésünket sok tényező zavarta, két és fél hétig nem volt sátor, bebarangoltuk az országot, megjártuk Európát, de amikor finomítani kellett volna a játékunkon, azt már nem tudtuk megoldani. Tisztességesen helytálltunk, de az elején egy kicsit bealudtunk.

Megosztás

Kövess minket!