Vissza a hírekhez

Sorsoltak a Komjádi Kupában

2017/12/19 15:03

December 19-én a Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a 2017-2018-as Komjádi Kupa sorsolását.

A kupára 18 csapat nevezett. A Magyar Vízilabda Szövetség Versenybíró Bizottsága (VB) az első kör sorsolása során kiemelést alkalmazott, mely szerint a 2016. évi Komjádi kupa 1.-8. helyezettjeit kiemelte, és ezekhez a csapatokhoz vaksorsolással társított további nevezetteket.

A kiemelt csapatok a következők voltak: Pécs, FTC, Honvéd, Eger, Vasas, Kaposvár, BVSC, UVSE

A VB a 18 nevezőt kiemeléssel 6 darab párba és 2 darab hármas csoportba sorsolta oly módon, hogy a kiemelt 8 csapat közül vaksorsolással választotta ki azt a kettőt, amelyek a 2 darab hármas csoport kiemeltjei lesznek. Ezután vaksorsolással társították a kiemeltekhez a további nevezetteket. A további körök párosításairól vaksorsolás útján döntöttek.

A sorsolás során kialakult párok oda-visszavágó, a hármas csoportok pedig körmérkőzésekkel döntenek a továbbjutásról.

Páros mérkőzések:

Pécs – Cívis Póló

Eger – Szolnok

UVSE – Miskolc

BVSC – Oázis

Kaposvár – OSC

Vasas – Szegedi vízipóló

 

Csoportmérkőzések:

A-csoport

FTC

Aligátor

Szentes

 

B-csoport

Budapesti Honvéd

Kölyökpóló Suli

Tatabánya Vízmű

 

Fotó: kapospolo.hu

 

A csoportból az első helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. A páros mérkőzések összesített eredménye alapján dől el a továbbjutás. A páros, illetve csoportmérkőzések eredményeként továbbjutott 8 csapatot összesorsolja a VB, amelyek oda-visszavágó páros mérkőzést játszanak az elődöntőbe jutásért. Az elődöntők 4 résztvevője a párokba sorsolást követően egy mérkőzésen dönt a döntőbe jutásról. Az elődöntők 2 győztes csapata jogosult játszani a 2017. évi Komjádi Kupáért, a 2 vesztes pedig a bronzéremért csatázik.

Megosztás

Kövess minket!