Vissza a hírekhez

Lerakták az új kaposvári versenyuszoda alapkövét

2017/06/15 17:00

Lerakták a nettó 4,5 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő versenyuszoda alapkövét Kaposváron június 15-én (csütörtökön).

A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, 50 méteres, 10 pályás medencét magába foglaló és 800 néző befogadására alkalmas létesítményre azért volt szükség, mert a szomszédos Virágfürdőt „kinőtte” a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az eseményen emlékeztetett rá, a sportnak kiemelt jelentősége van Magyarországon, a kormány pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy az országnak a jövője is gazdag legyen sportsikerekben. „Kaposvár sportos város, minden adott ahhoz, hogy a szabadidő hasznos eltöltésével, az egészséges életmód népszerűsítésével hozzájáruljon hazánk sportoló nemzetté válásához. Ebben az új uszoda is segítséget nyújt” – tette hozzá.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a  fejlesztés, ahogy minden sportberuházás, az egészséges életmódot, a következő generációk egészségének minél hosszabb ideig való megőrzését szolgálja. „Mindazok, akik e beruházásokat támadják, gyermekeiktől, unokáiktól veszik el a lehetőséget, hogy erősek, egészségesek legyenek” – emelte ki.  „Kaposváron meg akarjuk teremteni annak a lehetőséget, hogy még többen sportolhassanak, még több óvodás, általános iskolás tanulhasson meg úszni, és versenyek rendezésével elősegítsük a sportturizmus erősödését” – fogalmazott. Utalt rá, a beruházás a város egykori polgármesteréről elnevezett, 171 milliárd forint keretösszegű Németh István Program része.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Kaposvár a fejlesztéssel a jövőbe fektetett. Azt kívánta, az új létesítmény legyen a magyar vizes sportok egyik fellegvára, egyben ígéretet tett rá, hogy az „úszópalota” az átadásának évében otthont adhat az úszók országos bajnokságának.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a KVK OB I. felnőtt férfi csapatának vezetőedzője azt mondta, reméli, hogy a projekt révén megduplázódó vízfelületnek köszönhetően megduplázódik a helyi vizessport-klubokban sportoló gyerekek száma.

(MTI)

Képgaléria az alapkőletételről itt!

Megosztás

Kövess minket!