Vissza a hírekhez

Utánpótlás edző lett Varga Zsolt

2018/06/14 9:12

A Kaposvár 9. helyet érő pécsi győzelme után jelentette be az OB I.-es pályafutásának a befejezését Varga Zsolt. Pólósunk az új szezonban edzőként fog szerepet vállalni az Utánpótlásban, ám a játékosi visszavonulása úgy módosult, hogy ha szükség lesz rá a bajnokságban, akkor az OB I. csapatban is szerepelni fog.

Volt egy olyan elhatározásom, hogy 40 éves koromig szeretnék mindenképpen aktívan játszani, ez sikerült is, de a mérkőzés után leültünk a vezetőséggel és Józsi bácsival, és átbeszéltük, hogy milyen lehetőségek lehetnének még ezenkívül. És mivel itt maradok, ugyanis az Utánpótlásban edzősködöm, ezért abban állapodtunk meg, hogy még edzésben maradok és amikor szükség lesz Józsi bácsinak rám, akkor csatába állok és játszom” – árulta el Varga Zsolt a Kapospóló magazin szezonzáró adásában.

Utánpótlás edzőként a 2008-as korosztályt fogja edzeni. „Igazából nekik még elsősorban az úszást kell minél magasabb szinten megtanulniuk, és az alaposakat elsajátítaniuk, azaz minimális taktikát, passzolást, lövést. Indulásnak mindenképpen azt gondolom, hogy ez egy jó korosztály számomra” – jegyezte meg a világbajnok vízilabdázó, aki idén januárban játszotta 500. bajnoki meccsét.

Mint mondja, már tervezgette, hogyan és miképpen lesznek majd az utánpótlás edzések, de ez majd csak július végén-augusztus elején fog elkezdődni, párhuzamosan a felnőtt csapat felkészülési rajtjával. „Délelőtt a felnőttekkel edzem, délután pedig a gyerekekkel fogok foglalkozni” – tette hozzá.

Megosztás

Kövess minket!