Vissza a hírekhez

Vereség Szentesen

2019/03/09 20:37

Nikola Giga és Berta József góljaival rögtön a mérkőzés elején kétgólos előnybe került a Kaposvári Vízilabda Klub a Szentes elleni OB I-es bajnokin. A görög Kriszopatisz góljával zárkóztak a hazaiak, majd Giga is betalált.

A második felvonásban egyenlíteni tudott a Szentes, 3-3 után azonban Dobos, majd Berta is gólt lőtt, így ismét kettővel mentek a somogyiak. A félidőben azonban ismét döntetlen állt az eredményjelzőn: Somogyi Balázs emberelőnyből, Vörös Viktor pedig akcióból volt eredményes.

Remekül kezdte a harmadik negyedet a KVK, hiszen Vindisch Ferenc gyors egymásutánban kétszer is bevette a szentesiek kapuját. Ismét kettővel ment tehát a Berta-legénység, a vendégek előnye azonban most sem tartott sokáig. Előbb Nagy Márton, majd Vörös Viktor lőtt Krémer hálójába.

A negyedik negyed elején ráadásul hosszú idő után a vezetést is átvette Szentes. Somogyi Balázs szabaddobásból volt eredményes, amit újabb hazai gólok követtek. Vörös, Nagy és Manojlovic is betalált, 2,5 perccel a vége előtt pedig Somogyi volt ismét pontos. Az utolsó percben még Berta és Pellei is betalált, így 13-8-as hazai győzelem lett a meccs vége.

A KVK legközelebb március 16-án, az eddig pont nélkül álló KSI-t fogadja a Virágfürdőben.

Pellei Csaba, vezetőedző, Szentes: – Féltem ettől a mérkőzéstől, hiszen az utóbbi időszakban sok beteg és sérült játékos volt a csapatban, ez meglátszott a Szombathely, illetve a Tatabánya ellen nyújtott teljesítményünkön is. Most sem kezdtünk jól, két és fél negyeden keresztül vezetett a Kaposvár, de a hajrából mi jöttünk ki jól, és három-négy extra egyéni teljesítménynek köszönhetően megnyertük az összecsapást.

Berta József, vezetőedző, KVK: – Mindenekelőtt elismerésem a Szentesnek, azt gondolom, hogy egy gyengébb formában lévő Szentes ellen is nehéz idegenben játszani, most meg még inkább az volt. Nyerni jöttünk a Kurca partjára, ám az utolsó negyed – ahogyan az utóbbi három meccsünkön is – katasztrofális volt, ezen szeretnénk javítani a jövőben.

E.ON Férfi Vízilabda OB I Középszakasz – Alsóház 4. Forduló

Metalcom Szentes-Kaposvári VK 13:8 (1:3, 4:2, 2:2, 6:1)

Gólszerzők: Vörös V. 4, Nagy M. Somogyi B. 3-3, Pellei K., Kriszopatisz, Manojlovics, ill. Berta J. 3, Vindisch, Giga 2-2, Dobos D.

Megosztás

Kövess minket!